O xoves 24 de setembro celebrouse o Foro e Premios Galicia Alimentación 2020, un evento organizado polo Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e no que diferentes proxectos de Business Factory Food participaron. Concretamente foi no bloque de relatorios demo session BFFood.
Nel, os CEOs do cinco proxectos seleccionados na primeira edición da aceleradora, oSIGris, Essence Food, Monkey Markets, AlphaCloud – TripleAlpha e Muutech, explicaron a súa iniciativa e que achegou o seu paso polo programa de aceleración á entidade. A eles uníronse os responsables de Healthinfoods e TasteLab, dúas iniciativas que se atopan aínda nos programas de aceleración e consolidación de BFFood.
O encargado de comezar no demo sesión foi Alfredo Bermúdez, CEO de Healthinfoods. A el seguíronlle, Álvaro Dosil, CEO de TripleAlpha – AlphaCloud; Víctor Calvo, CEO de Muutech; José Senande. CEO de oSIGris; Iago Sanmartín, CEO de Monkey Markets; Marcio Barrada, CEO de Essence Food; e, finalmente, pechou a quenda de intervencións, Maruxa Quiroga, CEO de TasteLab ? Sensesbit.
Este demo session contou tamén coa participación do responsable da aceleradora, Javier A. Osuna, quen adiantou que no mes de outubro abrirase unha nova convocatoria tanto do programa de aceleración como de consolidación e animou a todos os emprendedores a estar pendentes das redes sociais de BFFood para coñecer os prazos e requisitos para presentarse a esta nova convocatoria.
Ademais, o evento Foro e Premios Galicia Alimentación 2020 contou co presidente da Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, quen se encargou de clausuralo. No seu discurso destacou o valor do sector alimentario galego como unha industria crave para entender Galicia e a importancia de continuar apostando pola innovación a través da posta en marcha de iniciativas como a aceleradora Business Factory Food.
Podedes ver a gravación do evento aquí: https://www.youtube.com/watch?v=tX0fZAPVqD0