Convocatoria

VII Edición

Bases do Programa

Expresa o teu interese na convocatoria

Presenta o teu proxecto

BFFood abre a súa convocatoria para seleccionar os proxectos que participarán na súa VII Edición, nas fases de incubación, aceleración e consolidación.

A través desta convocatoria seleccionaranse:

  • Un máximo de 14 proxectos para a fase de incubación. Estes optarán a participar na fase de aceleración, para a cal se seleccionarán un máximo de 10 proxectos.
  • Un máximo de 6 proxectos para a fase de consolidación.

A quen vai dirixida esta convocatoria?

Os proxectos candidatos deben:

  • Pertencer ao sector alimentario ou ser de aplicación ao sector alimentario.
  • Responder a algún dos retos establecidos nas Bases da Convocatoria.
  • Ter carácter innovador.
  • Contar cun domicilio social ou centro de actividade na Comunidade Autónoma de Galicia antes de participar nas fases de aceleración e consolidación. Isto non será necesario para participar na fase de incubación.

Podrán optar a participar en BFFood proxectos en diferentes graos de desenvolvemento:

  • Pre-seed: proxectos cunha idea de negocio que queren trasladar a un produto mínimo viable e a unha empresa formalizada. Optarán á fase de incubación/aceleración.
  • Seed: proxectos de empresas xa constituídas que contan cunha idea de produto e un PMV en desenvolvemento pero aínda non teñen vendas. Optarán á fase de incubación/aceleración.
  • Early stage: proxectos cun produto ou servizo desenvolvido, un modelo de negocio definido e que xa teñen vendas. Optarán á fase de consolidación.

Como participar?

  1. Le atentamente o documento de bases.
  2. Envía a túa candidatura a través do formulario de presentación de proxectos, podes complementala cunha presentación sobre a túa idea de negocio.

Calendario

O calendario e os prazos previstos para a VII Edición son os seguintes:

PasoData prevista
Apertura da convocatoria (incubación/aceleración e consolidación)12/03/2025
Peche (cut-off) da convocatoria para incubación30/04/2025
Entrevistas en liña cos 20 mellores proxectos de incubación23/05/2025
Comunicación dos proxectos seleccionados para incubación26/05/2025
Inicio da fase de incubación02/06/2025
Peche (cut-off) da convocatoria para consolidación02/09/2025
PitchDay (para selección de proxectos en aceleración e consolidación)19/09/2025
Inicio das fases de aceleración e consolidación20/10/2025
Finalización das fases de aceleración e consolidación19/06/2026

* Este é un extracto das preguntas máis frecuentes, referenciadas nas bases do programa, dispoñibles en https://bffood.gal/wp-content/uploads/2025/03/BFFOODBasesGAL11741802015.pdf


Que debemos ter listo para enviar a nosa candidatura?

Para completar o formulario de presentación do noso proxecto debéis ter a man:

Documentos:

  • Unha presentación en PDF do proxecto, que pode seguir a estrutura dun investor deck (máx. 4MB)
  • CV dos integrantes do equipo que vaian participar
  • Declaración responsable de participación. Podedes descargala e asinala.

Preguntas que (quizais) requiren algo de preparación:

  • Debilidades / fortalezas
  • Proposta de valor / Modelo de negocio
  • Expectativas / Necesidades de inversión


É necesario ter unha empresa en Galicia?

  • Incubación: Non é necesario que o proxecto teña unha empresa constituída en Galicia.
  • Aceleración: Si é obrigatorio que o proxecto teña o seu domicilio social ou centro de actividade en Galicia antes de acceder a esta fase
  • Consolidación: Si é obrigatorio que o proxecto teña o seu domicilio social ou centro de actividade en Galicia antes de acceder a esta fase

Este requisito está aliñado co obxectivo do programa de fomentar o ecosistema emprendedor e innovador no sector alimentario de Galicia.


Cantas persoas deben dedicarse ao proxecto?

Todos os proxectos (en incubación, aceleración e consolidación) deben ter unha dedicación do 100% ao proxecto de polo menos dúas persoas a tempo completo. No caso de proxectos procedentes de spin-out e /ou spin-off poden incluír persoas a dedicación parcial sempre que a suma de todas as dedicacións sexa o equivalente de polo menos dúas persoas ao 100% cada unha, que deberán cubrir os perfís de xerente, responsable técnico e responsable comercial.


É o programa online?

Gran parte da formación e mentoría é online, pero recoméndase a participación presencial en actividades clave para aproveitar ao máximo o programa, tales como eventos de networking, obradoiros formativos, ou algunhas mentorías con empresas.


Qué financiamento ofrece o programa?

FaseProgramaA fondo perdido (IGAPE)Financiación XESGALICIACheques tecnolóxicos BFFood
IncubaciónGratuito---
AceleraciónGratuitoAta 25.000€Ata 50.000€5.000 - 10.000€
ConsolidaciónGratuito-Ata 250.000€-

O financiamento de IGAPE consiste nunha subvención a fondo perdido dirixida aos proxectos que acceden á fase de aceleración, de ata 25.000 € por proxecto, para cubrir gastos estritamente necesarios para o desenvolvemento do proxecto durante a fase de aceleración.

O financiamento de XesGalicia outórgase a proxectos que superen o proceso de análise de investimentos realizado por XesGalicia. Repérase que outros socios, investidores ou financiadores acheguen polo menos a mesma cantidade que XesGalicia. Este financiamento é unha xeración clave para startups que buscan crecer e escalar o seu negocio, con opcións que combinan préstamos participativos e entrada no capital

  • Acceso a capital sen necesidade de reembolso inmediato (no caso da participación en capital).
  • Condicións máis flexibles que un préstamo bancario tradicional.
  • Acompañamento estratéxico de XesGalicia, facilitando acceso a outros investidores e oportunidades de crecemento

Os cheques tecnolóxicos son un mecanismo de financiamento adicional dispoñible para os proxectos na fase de aceleración de BFFood. O seu obxectivo é facilitar o acceso a servizos técnicos e tecnolóxicos para o desenvolvemento e a mellora dos produtos ou servizos dos proxectos participantes.


Que consigo co networking?

Entre as actividades previstas por BFFood atópase a de favorecer o networking entre os proxectos e as distintas institucións, empresas e outras entidades do sector alimentario.

Así, favorécese a creación de pontes e vías de comunicación que incrementen a visibilidade das iniciativas emprendedoras no ecosistema, así como con outras institucións relevantes.

Ademais, Business Factory Food é a porta de entrada á industria alimentaria. A participación no programa poderá axudar a quenda/proxecto que se vai desenvolver e darlle unha maior visibilidade para poder chegar ás empresas do sector. BFFood é unha xeración onde ti proxecto permanece en contacto con outros proxectos relacionados co sector alimentario de Galicia.


De que infraestruturas, medios e servizos técnicos podemos dispoñer?

A aceleradora BFFood ofrece servizos e infraestruturas necesarios para facilitar o éxito dos proxectos participantes, tanto se se atopan en fases de desenvolvemento temperás, como se xa conseguiron un piloto ou unha primeira venda.

Podédes ver o catálogo aquí


Que empresas nos van mentorizar?

BFFood conta coa participación de empresas líderes no sector que achegan coñecemento, dedicación e recursos, tanto á dinamización da aceleradora como á mentorización dos proxectos participantes. Podes ver aquí as empresas tractoras.


Como se avalían os proxectos presentados?

Nas candidaturas recibidas valoraranse principalmente o equipo e o proxecto.

  • Incubación/aceleración: 60% equipo + 40% proxecto
  • Consolidación: 40% equipo + 60% proxecto