VII Edición
Bases do Programa
Expresa o teu interese na convocatoria
Presenta o teu proxecto
BFFood abre a súa convocatoria para seleccionar os proxectos que participarán na súa VII Edición, nas fases de incubación, aceleración e consolidación.
A través desta convocatoria seleccionaranse:
- Un máximo de 14 proxectos para a fase de incubación. Estes optarán a participar na fase de aceleración, para a cal se seleccionarán un máximo de 10 proxectos.
- Un máximo de 6 proxectos para a fase de consolidación.
A quen vai dirixida esta convocatoria?
Os proxectos candidatos deben:
- Pertencer ao sector alimentario ou ser de aplicación ao sector alimentario.
- Responder a algún dos retos establecidos nas Bases da Convocatoria.
- Ter carácter innovador.
- Contar cun domicilio social ou centro de actividade na Comunidade Autónoma de Galicia antes de participar nas fases de aceleración e consolidación. Isto non será necesario para participar na fase de incubación.
Podrán optar a participar en BFFood proxectos en diferentes graos de desenvolvemento:
- Pre-seed: proxectos cunha idea de negocio que queren trasladar a un produto mínimo viable e a unha empresa formalizada. Optarán á fase de incubación/aceleración.
- Seed: proxectos de empresas xa constituídas que contan cunha idea de produto e un PMV en desenvolvemento pero aínda non teñen vendas. Optarán á fase de incubación/aceleración.
- Early stage: proxectos cun produto ou servizo desenvolvido, un modelo de negocio definido e que xa teñen vendas. Optarán á fase de consolidación.
Como participar?
- Le atentamente o documento de bases.
- Envía a túa candidatura a través do formulario de presentación de proxectos, podes complementala cunha presentación sobre a túa idea de negocio.
Calendario
O calendario e os prazos previstos para a VII Edición son os seguintes:
Paso | Data prevista |
---|---|
Apertura da convocatoria (incubación/aceleración e consolidación) | 12/03/2025 |
Peche (cut-off) da convocatoria para incubación | 30/04/2025 |
Entrevistas en liña cos 20 mellores proxectos de incubación | 23/05/2025 |
Comunicación dos proxectos seleccionados para incubación | 26/05/2025 |
Inicio da fase de incubación | 02/06/2025 |
Peche (cut-off) da convocatoria para consolidación | 02/09/2025 |
PitchDay (para selección de proxectos en aceleración e consolidación) | 19/09/2025 |
Inicio das fases de aceleración e consolidación | 20/10/2025 |
Finalización das fases de aceleración e consolidación | 19/06/2026 |
* Este é un extracto das preguntas máis frecuentes, referenciadas nas bases do programa, dispoñibles en https://bffood.gal/wp-content/uploads/2025/03/BFFOODBasesGAL11741802015.pdf
Para completar o formulario de presentación do noso proxecto debéis ter a man:
Documentos:
- Unha presentación en PDF do proxecto, que pode seguir a estrutura dun investor deck (máx. 4MB)
- CV dos integrantes do equipo que vaian participar
- Declaración responsable de participación. Podedes descargala e asinala.
Preguntas que (quizais) requiren algo de preparación:
- Debilidades / fortalezas
- Proposta de valor / Modelo de negocio
- Expectativas / Necesidades de inversión
- Incubación: Non é necesario que o proxecto teña unha empresa constituída en Galicia.
- Aceleración: Si é obrigatorio que o proxecto teña o seu domicilio social ou centro de actividade en Galicia antes de acceder a esta fase
- Consolidación: Si é obrigatorio que o proxecto teña o seu domicilio social ou centro de actividade en Galicia antes de acceder a esta fase
Este requisito está aliñado co obxectivo do programa de fomentar o ecosistema emprendedor e innovador no sector alimentario de Galicia.
Todos os proxectos (en incubación, aceleración e consolidación) deben ter unha dedicación do 100% ao proxecto de polo menos dúas persoas a tempo completo. No caso de proxectos procedentes de spin-out e /ou spin-off poden incluír persoas a dedicación parcial sempre que a suma de todas as dedicacións sexa o equivalente de polo menos dúas persoas ao 100% cada unha, que deberán cubrir os perfís de xerente, responsable técnico e responsable comercial.
Gran parte da formación e mentoría é online, pero recoméndase a participación presencial en actividades clave para aproveitar ao máximo o programa, tales como eventos de networking, obradoiros formativos, ou algunhas mentorías con empresas.
Fase | Programa | A fondo perdido (IGAPE) | Financiación XESGALICIA | Cheques tecnolóxicos BFFood |
---|---|---|---|---|
Incubación | Gratuito | - | - | - |
Aceleración | Gratuito | Ata 25.000€ | Ata 50.000€ | 5.000 - 10.000€ |
Consolidación | Gratuito | - | Ata 250.000€ | - |
O financiamento de IGAPE consiste nunha subvención a fondo perdido dirixida aos proxectos que acceden á fase de aceleración, de ata 25.000 € por proxecto, para cubrir gastos estritamente necesarios para o desenvolvemento do proxecto durante a fase de aceleración.
O financiamento de XesGalicia outórgase a proxectos que superen o proceso de análise de investimentos realizado por XesGalicia. Repérase que outros socios, investidores ou financiadores acheguen polo menos a mesma cantidade que XesGalicia. Este financiamento é unha xeración clave para startups que buscan crecer e escalar o seu negocio, con opcións que combinan préstamos participativos e entrada no capital
- Acceso a capital sen necesidade de reembolso inmediato (no caso da participación en capital).
- Condicións máis flexibles que un préstamo bancario tradicional.
- Acompañamento estratéxico de XesGalicia, facilitando acceso a outros investidores e oportunidades de crecemento
Os cheques tecnolóxicos son un mecanismo de financiamento adicional dispoñible para os proxectos na fase de aceleración de BFFood. O seu obxectivo é facilitar o acceso a servizos técnicos e tecnolóxicos para o desenvolvemento e a mellora dos produtos ou servizos dos proxectos participantes.
Entre as actividades previstas por BFFood atópase a de favorecer o networking entre os proxectos e as distintas institucións, empresas e outras entidades do sector alimentario.
Así, favorécese a creación de pontes e vías de comunicación que incrementen a visibilidade das iniciativas emprendedoras no ecosistema, así como con outras institucións relevantes.
Ademais, Business Factory Food é a porta de entrada á industria alimentaria. A participación no programa poderá axudar a quenda/proxecto que se vai desenvolver e darlle unha maior visibilidade para poder chegar ás empresas do sector. BFFood é unha xeración onde ti proxecto permanece en contacto con outros proxectos relacionados co sector alimentario de Galicia.
A aceleradora BFFood ofrece servizos e infraestruturas necesarios para facilitar o éxito dos proxectos participantes, tanto se se atopan en fases de desenvolvemento temperás, como se xa conseguiron un piloto ou unha primeira venda.
Podédes ver o catálogo aquí
BFFood conta coa participación de empresas líderes no sector que achegan coñecemento, dedicación e recursos, tanto á dinamización da aceleradora como á mentorización dos proxectos participantes. Podes ver aquí as empresas tractoras.
Nas candidaturas recibidas valoraranse principalmente o equipo e o proxecto.
- Incubación/aceleración: 60% equipo + 40% proxecto
- Consolidación: 40% equipo + 60% proxecto