BUSINESS FACTORY FOOD
Aceleradora do sector alimentario de Galicia
Iniciativa promovida pola Xunta de Galicia a través do Instituto Galego de Promoción Económica (Igape) e a Sociedade Xestora de Entidades de Investimento de Tipo Pechado (XesGalicia). BFFood está coordinada polo Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e conta coa participación de grandes empresas tractoras do sector, así como doutras entidades colaboradoras.
O obxectivo de BFFood é a incubación, aceleración e consolidación de proxectos especializados no sector alimentario, transformándoos en empresas innovadoras, viables e escalables, capaces de atraer e reter talento. Deste xeito, contribúe a fortalecer o posicionamento do sector e incrementar a súa proxección internacional.
BFFood está enfocada a resolver retos formulados polas empresas do sector, para o cal lanza convocatorias públicas co obxectivo de buscar, identificar e seleccionar proxectos aliñados coa resolución dos retos plantexados, apoiándoos para chegar ao mercado con maiores garantías de éxito.
Que fases de apoio ofrece BFFood?
BFFood conta con tres fases de apoio (incubación, aceleración e consolidación), dirixidas a iniciativas emprendedoras aliñadas cos retos do sector alimentario. Os servizos de apoio en cada unha das fases están deseñados para acompañar o ciclo integral dos proxectos de emprendemento, desde a idea inicial coa fase de incubación e posteriormente aceleración, ata o afianzamento das vendas na fase de consolidación.

Incubación

Aceleración

Consolidación
Por qué BFFood

Saida Comercial

Mentoría

Formación

Oficina virtual e espazos

Infraestructuras, medios e servizos técnicos

Ciclo completo

Financiamento

Networking
Retos
Reto 1
Dixitalización e automatización
Reto 2
Trazabilidade, calidade e seguridade alimentaria
Reto 3
Loxística
Reto 4
Sustentabilidade
Reto 5
Desenvolvemento de novos produtos
Reto 6
Innovación de procesos e comercialización
Reto 7
Reto aberto
Calquera iniciativa/proxecto que supoña unha innovación, en sentido amplo (produto, proceso, comercialización, etcétera), para o sector alimentario de Galicia, desde a orixe e tratamento da materia prima pasando por produtos de quinta gama ata pechar o círculo alimenticio, buscando a circularidade do fluxo de produtos e servizos empregados nas distintas fases da cadea de valor principal, así como dos elos laterais.
Serán especialmente valoradas e priorizadas aquelas propostas cuxa temática se enmarque nalgunha das grandes prioridades da Estratexia de Especialización Intelixente de Galicia RIS3.
Catálogo de infraestructuras, medios e servizos técnicos
A aceleradora BFFood ofrece todos os servizos e infraestruturas necesarios para facilitar o éxito dos proxectos participantes, tanto se se atopan en fases de desenvolvemento iniciais, coma se xa conseguiron un piloto ou unha primeira venda.
A utilización destas infraestruturas e medios por parte dos proxectos participantes atópase financiado en gran parte polo IGAPE, a través do convenio asinado para a posta en marcha da aceleradora.
Servizos
Innovación
- Ingredientes e nutrición
- Seguridade alimentaria
- Sostenibilidade e valorización
- Procesado, envasado e conservación
- Tecnoloxías 4.0 aplicadas a procesado, distribución e comercialización
- Lean manufacturing
- Sistemas de cálculo e modelización
- Inxeñería de procesos, automatización e robótica
Tecnolóxicos
- Ensaios físico-químicos
- Ensaios microbiolóxicos
- Outros ensaios biolóxicos
Infraestructuras
- Espazos de incubación
- Plantas piloto industriais
- Laboratorios e equipamento
- Investigación avanzada
- Infraestruturas de comunicación
- Espazos de computación avanzada
Programa de formación
Os proxectos que participen na fase de incubación de BFFood terán acceso a un programa de formación especializada en emprendemento que ofrecen as tres universidades galegas. Ademais, ao longo das tres fases de apoio, os proxectos recibirán formación e obradoiros sobre temas relevantes para o éxito dos seus proxectos emprendedores.
Módulos de formación | Horas | |
---|---|---|
1 | Innovation readiness: incerteza, risco e madurez da innovación | 8 |
2 | Innovación e xestión na industria alimentaria | 8 |
3 | Metodoloxías áxiles. SCRUM | 6 |
4 | Soft skills: habilidades de factor humano | 6 |
5 | A estratexia de entrada ao mercado e comercialización | 6 |
6 | Customer-centirc marketing na era dixital | 6 |
7 | Plan de Negocio | 6 |
8 | Planificación financeira: investimento e financiamento | 6 |
9 | Internacionalización | 6 |
10 | Propiedade industrial | 6 |
64 |
Programa de asesoramento estratéxico
Os proxectos que avancen ás fases de incubación e aceleración recibirán un servizo de asesoramento estratéxico personalizado, con sesións individualizadas adaptadas ao seu nivel de madurez. Este proceso incluirá sesións de co-creación entre o equipo asesor e o equipo do proxecto, establecendo un plan de traballo inicial flexible e ampliable segundo as necesidades do proxecto.
Durante a fase de incubación, centrarase o seguimento tecnolóxico, a formación do equipo en benchmarking, identificación de tendencias, análise de competidores e mercados potenciais, e asistencia na definición do modelo de negocio e do plan de escalabilidade.
Na fase de aceleración, os proxectos recibirán un apoio intensivo centrado na definición de necesidades estratéxicas, oportunidades e barreiras para desenvolver o modelo de negocio e posicionalo no mercado. Prestarase asesoramento especializado en materia de acceso a financiamento e investimento, propiedade intelectual e industrial, estratexias de mercadotecnia e escalabilidade, etc.
Onde estamos
- Clúster Alimentario de Galicia - Clusaga
Rúa Lope Gómez de Marzoa, s/n
(15705) Santiago de Compostela