Mentores


Galacteum
Ángel Pereira
Chief Innovation Officer
Profesional con más 16 años de experiencia trabajando en I+D+i, de los cuales los 10 últimos en el sector privado, específicamente en el sector de la alimentación. Especializado en proyectos de sostenibilidad y alimentación funcional. Actualmente ocupa el cargo de Chief Innovation Officer en Galacteum.


Vegalsa - Eroski
Gabriela González
Directora de Responsabilidade Social Empresarial (RSE)
Leva máis de 10 anos desenvolvendo a súa carreira no mundo da distribución alimentaria, formándose en diferentes departamentos en Vegalsa-Eroski até chegar ao seu posto actual, directora de Responsabilidade Social. Foi en 2014, despois de coñecer en profundidade a compañía en materia de análise de mercado, comunicación e relacións institucionais, que decidiu formarse en responsabilidade empresarial no Instituto de Empresa en Madrid, adquirindo os coñecementos necesarios para pór en marcha un departamento propio de RSE en Vegalsa-Eroski até hoxe.


Clavo Food Factory
Ignacio Losada
Subdirector General y Director de Producción
Director de Producción en las plantas de Pontevedra y Valladolid, a cargo de 400 trabajadores.
Vicepresidente de Clusaga.
Socio y Consejero en la Sociedad de desde la fundación de la compañía en 1985.


CEAMSA
Pedro Arenas
Relacións institucionais e open innovation
Licenciado en Bioloxía Molecular e Biotecnoloxía, Máster en xestión de empresas biotecnológicas e Especialista en Mercadotecnia Farmacéutica. Dedicou toda a súa carreira profesional á difusión, visualización e valorización da ciencia en mercado, cun foco especial no lanzamento internacional de novos produtos innovadores, especialmente no ámbito da saúde, e a planificación estratéxica de empresas e entidades do sector das ciencias da vida.
Na actualidade, coordina a área de Relacións Institucionais e Open Innovation da Compañía Española de Algas, S.A. (CEAMSA), empresa pioneira especializada na produción, elaboración e comercialización a nivel mundial de hidrocoloides naturais como son a carragenina, a pectina, a fibra, o alginato ou a goma de garrofín que se caracterizan, entre outros, polas súas propiedades estabilizantes, gelificantes, espesantes ou texturizantes.


https://www.linkedin.com/in/sergiomartinezalonso/
Sergio Martínez
Director xeral de Quescrem.


CAPSA FOOD (Larsa)
Rubén Hidalgo
Director de Innovación e Emprendimiento
É membro da Fundación Cotec. Colaborou en máis de trinta proxectos de investigación en campos como as enerxías renovables, a produción de materiais sustentables ou no desenvolvemento de servizos de cidade. Participou en diversos proxectos de diversificación no terreo empresarial e nas fases iniciais de numerosos de proxectos. Actualmente, é o director de CAPSA V.I.D.A. un vehículo de investimento promovido por CAPSA FOOD para desenvolver a alimentación do futuro.


Hijos de Rivera
Yago Campos
Responsable de I+D+i
Especializado na xestión da innovación, lidera a área de I+D+i en Hijos de Rivera dende hai máis de sete años, impulsando investigacións e proxectos transversais nas categorías de Cerveza e Auga, con impacto en novos Produtos, Procesos e Servizos que dean resposta aos retos de negocio.
Promotores
A Xunta de Galicia, a través do Igape e de XesGalicia, promove BFFood, favorecendo a contorna, así como achegando o respaldo institucional e os recursos que fan viable a iniciativa.
O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) exerce o papel de equipo xestor de BFFood, coordinando, xestionando e dinamizando a aceleradora e os distintos axentes que interveñen neste ecosistema aberto.
Comité executivo
O comité executivo de BFFood está composto pola Xunta de Galicia a través do Instituto Galego de Promoción Económica (Igape) e a Sociedad Xestora de Entidades de Inversión de Tipo Cerrado (XesGalicia), xunto ao Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e Nueva Pescanova.
Comité técnico
As entidades do Comité Técnico responden ás consultas sobre o enfoque temático e os retos do programa, así como a avaliación e seguimento dos proxectos participantes en calquera fase da iniciativa. Tamén se encargan da execución do programa de formación e do servizo de asesoramento estratéxico.
Empresas tractoras
BFFood conta coa participación de empresas lideres no sector que achegan coñecemento, dedicación e recursos, tanto á dinamización da aceleradora como á mentorización dos proxectos participantes.