Detrás de oSIGris atópase un grupo de novos enxeñeiros emprendedores que detectaron a oportunidade de axudar cos seus coñecementos aos pequenos e medianos agricultores na dixitalización dos seus cultivos e plantacións. Como? A través dun software totalmente gratuíto.
Tras ser seleccionado como un dos proxectos acelerados da primeira edición de BFFood, oSIGris conta coa mentorización de Juan A. Vázquez Gancedo, director xeral de Bodegas Martín Códax, e José Carlos Vila Costas, director xeral de Kiwi Atlántico. Para coñecer como xurdiu esta iniciativa e como está a ser o seu desenvolvemento falamos con Rubén Mella, o responsable de xestión e vendas.
Consideramos moi interesante a oportunidade de participar nunha aceleradora que conta con apoios tan importantes como o de GAIN e as grandes empresas tractoras con ampla experiencia no sector. Estas pódennos proporcionar de primeira man axuda e consellos en base á súa experiencia, repercutindo todo iso nunha mellora do desenvolvemento do noso proxecto e a súa adaptabilidade ás necesidades do mercado.
Nunha clase da universidade! O profesor propuxo aos alumnos, entre os que se atopaba o noso CEO, José Senande, un exercicio de aplicación da topografía ás mariscadoras. El trasladou ese mesmo concepto á agricultura e tras adaptalo ás necesidades do mercado, habemos desenvolvemento oSIGris, o primeiro software gratuíto pensando, especialmente, para o pequeno e mediano agricultor.
Un software gratuíto que axuda aos agricultores na súa transformación dixital. Tras realizar diversos estudos, detectamos un gran número de pequenos e medianos agricultores que non teñen capacidade económica para acceder aos softwares do mercado que lles axudarían na súa dixitalización.
Para eles, creamos oSIGris, un software con tres ferramentas básicas: caderno de campo dixital, información climatolóxica e sistema de alertas de pragas e enfermidades, que ademais é totalmente gratuíto.
O software de oSIGris componse dunha app móbil e unha app web conectadas cunha base de datos que fai posible a conexión e o almacenamento da información.
A industria alimentaria ten un gran potencial de crecemento. As empresas tradicionalmente familiares de pequeno e mediano tamaño aspiran a seguir crecendo e a ser referentes, tanto do mercado nacional como internacional.
En oSIGris afrontamos o futuro con datos moi positivos e é que o 75% das parcelas agrícolas en España ten menos de 10 hectáreas, polo que temos un gran nicho de mercado sen dixitalizar ao que nos diriximos.
É unha gran oportunidade para nós coa súa experiencia e profesionalidade. Sen dúbida, tentaremos aproveitar ao máximo posible todo o coñecemento que nos poida transmitir e aplicalo tanto no presente como no futuro.
oSIGris comezou BFFood co produto mínimo viable, sen ter dispoñible a parte comercializable. Nestes meses de aceleración esperamos finalizar o desenvolvemento desta e obter as primeiras vendas.
BFFood ofrece ás startups os medios idóneos para o seu crecemento e mentores dun nivel extraordinario e con moi boa predisposición.
A gran diferenciación da nosa compañía e o que pretendemos que sexa o noso aceno de identidade é a capacidade de dixitalización que lle ofrecemos ao pequeno e mediano agricultor de forma gratuíta.
Queremos posicionarnos como referentes e impulsores da dixitalización do pequeno e mediano agricultor, ofrecéndolle todas as vantaxes que temos ao noso alcance de maneira gratuíta.