Business Factory Food (BFFood) incorporou un novo reto á súa primeira convocatoria de consolidación, que se suma ao sete xa existentes, co obxectivo de buscar proxectos que poidan ser aplicable ao sector alimentario e á súa cadea de valor e que supoñan unha innovación, en sentido amplo, dirixida a fortalecer a resiliencia da industria alimentaria de Galicia fronte a situacións de emerxencia derivadas de pandemias, como a que estamos a vivir coa COVID-19.
Os outros sete retos existes definidos polas empresas tractoras da aceleradora, que son trazabilidad, calidade e seguridade alimentaria; loxística; sustentabilidade e packaging; desenvolvemento de novos produtos; innovación de procesos e comercialización; e reto aberto, mantéñense.
Calquera entidade pode presentar a súa candidatura a esta I convocatoria de consolidación ata o 8 de xuño ás 14 horas, data en péchaa o período de inscrición. As solicitudes deben facerse a través da web da aceleradora: http://www.bffood.gal/inscripcion
Os proxectos seleccionados no programa de consolidación recibirán formación, coaching, servizos técnicos, infraestruturas e medios especificamente concibidos para o seu ámbito de desenvolvemento, así como financiamento a través dun préstamo participativo por parte de Xesgalicia, que podería conlevar unha opción de capitalización de ata un máximo de 250.000 €.
Esta convocatoria de consolidación, que iniciou o seu período de inscrición o pasado 3 de febreiro, conta co apoio de grandes empresas tractoras do sector, como Bodegas Martín Códax, Cafés Candelas, Calvo, CAPSA FOOD, Clavo Food Factory, CLUN Cooperativas Lácteas Unidas, Congalsa, Galacteum, Gadis, Kiwi Atlántico, Quescrem, Nueva Pescanova, Torre de Núñez e Viña Costeira, que se encargarán do proceso de mentoría dos proxectos que resulten seleccionados.