Business Factory Food (BFFood), a aceleradora vertical do sector alimentario galego impulsada pola Xunta de Galicia e dinamizada polo Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) e empresas de referencia na industria alimentaria galega, celebrou nun evento integramente online o demo day da súa segunda edición.
Nel, os 14 proxectos promovidos na segunda edición da aceleradora -Biopraedium, Galinsect, Hk_coffee, Health in foods, Herooj, SITRAV, Smart Vitamins, Kiwanda Food, Sensesbit, Monkey Markets, Muutech, AlphaCloud, REFIX e Essence Food- presentaron como a súa iniciativa innovadora ha ofrecido resposta aos principais retos expostos polas empresas do sector alimentario galego.
En concreto, estes 14 proxectos achegaron solucións nas áreas temáticas de desenvolvemento de novos produtos; dixitalización e automatización; trazabilidad, calidade e seguridade alimentaria; loxística; innovación de procesos e comercialización; e sustentabilidade e packaging.
Durante o seu paso polo programa de emprendimiento de BFFood, estes proxectos recibiron apoio integral e especializado do sector alimentario galego para, segundo o seu grao de desenvolvemento, deseñar o seu produto ou servizo mínimo viable, durante 9 meses no programa de aceleración, ou afianzar as súas primeiras vendas, no programa de consolidación de 12 meses de duración.
Ademais, cada unha das startups contou con mentoría, por parte das principais empresas líderes do sector para guiar e facilitar o seu desenvolvemento no ecosistema emprendedor, así como con acceso a financiamento específico, en forma de subvencións a fondo perdido e préstamos participativos.
Neste sentido, o presidente do Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga), Juanjo De la Cerda, que, ademais, exerce de mentor en BFFood, destacou que, “en total, na segunda edición realizáronse máis de 450 horas de mentoría e coaching e os proxectos recibiron 64 horas de formación”.
Unhas cifras, que, segundo indicou, “son froito do traballo en común de Clusaga coa Xunta de Galicia, a través Gain, Igape e XesGalicia, das empresas tractoras Bodegas Martín Códax, Cafés Candelas, Calvo, Clavo Food Factory, Congalsa, CLUN, Gadis, Galacteum, Kiwi Atlántico, CAPSA FOOD (Larsa), Nueva Pescanova, Quescrem, Torre de Núñez e Viña Costeira, o tres universidades públicas galegas e a rede de colaboradores”.
Pola súa banda, o vicepresidente segundo e conselleiro de Economía, Empresa e Innovación, Francisco Conde, destacou o labor de BFFood no reforzo da competitividade e a transformación dixital do sector alimentario galego.
En febreiro, BFFood, que forma parte da plataforma de aceleradoras StartIN Galicia apoiadas pola administración pública autonómica, dará a coñecer os proxectos innovadores de emprendimiento que serán impulsados na súa terceira edición. Ao proceso de inscrición, que finalizou o pasado 11 de xaneiro, presentáronse 62 candidaturas. Delas, serán seleccionadas até dez iniciativas para o programa de aceleración e até seis para o de consolidación, co obxectivo de ofrecer solucións disruptivas para facer fronte aos novos desafíos do sector dos alimentos e as bebidas.
Esta nova edición contará, ademais, para o programa de mentoring co apoio de catro novas empresas tractoras: DS Smith, Grupo Pereira, LENCE (Grupo Leite Río) e Vegalsa – Eroski, que se suman ao resto de entidades que levan apoiando a BFFood desde os seus inicios.
VER GRABACIÓN DEMO DAY